FIDE ka miratuar festivalin ndërkombëtar të shahut për fëmijë dhe të rinj «Rudaga – Kaissa 2021» qe do të mbahet nga 23 korrik deri më 1 gusht 2021 në Jūrmala, Letoni.

Ngjarja organizohet nga organizata joqeveritare “Rudaga Plus” dhe mbështetur nga FIDE, Federata Letoneze e Shahut, Këshilli i Qytetit Jurmala, Shkolla e Fëmijëve dhe të Rinjve të Edukimit dhe Kreativitetit “Rudaga” (Jurmala, Letoni), klubi i shahut “KAISSA” ( Riga, Letoni) dhe Semarah Hotel “Lielupe” (Jurmala, Letoni).

Festivali përfshin tre turne me tre kontrolle të ndryshme kohore – Shpejtë (7 raunde të mbajtura më 24 dhe 25 korrik), Standard (Sistemi Zviceran, 7 raunde të mbajtura më 26 korrik – 28 korrik dhe 30 korrik – 01 gusht) dhe Blitz (9 raunde, 29 korrik). Gjatë festivalit «Rudaga – Kaissa 2021» do të organizohen punëtori krijuese dhe intelektuale, turne miqësie për fëmijë, klasa master, simul, një kënd-fotografi të dedikuar dhe aktivitete të tjera argëtuese.

Të gjithë pjesëmarrësit e ngjarjes duhet të jenë të viti 2001 ose më vonë dhe të kenë ID FIDE (përveç lojtarëve të shpejtë të turneut të lindur në vitin 2013 dhe më të rinj).

Tarifat e regjistrimit për pjesëmarrje janë 15 EUR për turneun Blitz, 25 EUR për Rapid Turneun dhe 35 EUR për Standardin. Fëmijët me nevoja të veçanta dhe jetimët përjashtohen nga pagesa.

Përveç çmimeve standarde – kupa përkujtimore, diploma, medalje dhe dhurata të paharrueshme – fituesi i turneut Standard midis djemve dhe vajzave do të marrë akreditim për Olimpiadën Botërore të Shahut 2022, një biletë hyrëse për Ceremoninë e Hapjes dhe akomodim për dy netë në hotel zyrtar i Olimpiadës.

Pjesëmarrja në turne konfirmohet nga një ftesë e dërguar nga Organizatori, bazuar në aplikimet e marra, listat e pjesëmarrësve dhe pagesën e tarifës së regjistrimit. Aplikimet për pjesëmarrje pranohen deri më 20 korrik 2021 (nëse keni nevojë për vizë, aplikimet pranohen deri më 10 korrik 2021).

Formularët e aplikimit:

Regjistrimi për turneun Standard: https://cutt.ly/xnKl1CP

Regjistrimi për turneun e Shpejtë: https://cutt.ly/znKzqdg

Regjistrimi për turneun Blitz: https://cutt.ly/knKlKmF

Rregulloret e Turneut (pdf)

Kontaktet e organizatorit:

Drejtori i Turneut: Inessa Testelecs, +371 29236910, chess.rudaga@gmail.com

Arbitri Kryesor: Natalia Popova, Arbitri Ndërkombëtar Kategoria D, Bjellorusi, nata_chess@mail.ru

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts