Komunikatë e Bordit të Federatës Europiane të Shahut

Mbledhja e Bordit të ECU u zhvillua në Selanik, Greqi në datat 4 dhe 5 shkurt 2022. Sesioni kryesor u zhvillua në sallën e Këshillit Bashkiak të Selanikut më 4 shkurt. Bordi u mirëprit nga Nënkryetari i Bashkisë Z. Nikolaos Zeimpekis dhe Presidenti i Federatës Greke të Shahut z. Stathis Efstathopoulos.

Informacioni dhe vendimet kryesore:

Vendimet e miratuara për 2021
Programi ECU për Fondin e Zhvillimit FIDE 2022 u finalizua. Aktivitetet përfshijnë projekte edukative, programe trajnimi për të rinjtë, aktivitete të dedikuara për shahun e grave, seminare, ngjarje inovative, projekte sociale dhe zhvillim institucional.
Bordi i ECU diskutoi kualifikimet evropiane për Kupën e Botës FIDE 2023. Për shkak të shtyrjeve të pandemisë, rruga e kualifikimit të Kampionatit Evropian për garat e hapura dhe të grave është ndryshuar në një cikël 3-vjeçar. Bordi i ECU beson fuqimisht se kualifikimi në kushte të barabarta nëpërmjet Kampionatit të Hapur është procedura më e drejtë për të gjithë lojtarët. Kështu, u konfirmua se Kampionati Evropian i shahut 2022 në Terme Catez Slloveni dhe Kampionati Evropian i shahut 2023 në Moskë Rusia do të kenë nga 20 vende kualifikuese secili. Vëmë re se kampionati evropian i shahut 2021 në Rejkjavik ka ndarë tashmë 23 vende kualifikuese.
Për Kampionatin Botëror të Femrave 2023, 28 vende kualifikuese do të jepen përmes Kampionatit Evropian të shahut. 10 vende tashmë janë dhënë në Kampionatin Evropian të Shahut 2021 në Mamaia, Rumani. Kampionati Evropian i Femrave 2022 në Pragë, Republika Çeke dhe Kampionati Evropian i Shahut për Femra 2023 në Budva, Mali i Zi, do të kenë secili nga 9 pikë kualifikuese.
kampionatet evropiane

Kampionati Evropian i shahut për korporata 2022 u konfirmua në Roterdam, Holandë më 18 dhe 19 qershor.
Kupa evropiane e shahut për klube 2023 i jepet Durrësit, Shqipëri.
Kampionati Evropian i Shahut për të Rinj në Rapid & Blitz 2023 i jepet Trebinje, Bosnje.
Kampionati Evropian i Shahut për të Rinj në Rapid & Blitz 2024 i jepet Pragës, Republikës Çeke
Kampionati Evropian i Shahut për Korporata 2024 i jepet Parisit, Francë
“Një tabelë shahu për të gjithë

Unioni Evropian i Shahut nisi fushatën “Një tabelë shahu për të gjithë” me qëllim dhurimin e tabelave speciale për fëmijët dhe të rinjtë e verbër ose me shikim të dobët në të gjithë Evropën në fazën e parë. Programi është frymëzuar nga fushata “Një top për të gjithë” e mbështetur nga UEFA dhe organizata të tjera të mëdha ndërkombëtare.

Bordi i ECU dhuroi bordet e para të bëra me porosi për Shkollën e Dëmtimit të Pamës në Selanik. Tabelat e shahut iu dorëzuan drejtorit të shkollës, z. Vasilis Messaritakis. Për më tepër, bordet i dhuruan Federatave Kombëtare të Shahut për t’i shpërndarë në vendet e tyre. Dorëzimi në Federatat Kombëtare të Shahut do të vazhdojë. Më shumë informacion mund të gjeni këtu.

Bordi i ECU ka vendosur gjithashtu të koordinojë më shumë projekte sociale me Elias Mastoras, Kryetar i IBSA Blind Football, i cili ka zhvilluar programin “Një top për të gjithë” dhe gjithashtu ka iniciuar një sërë projektesh shahu sociale.

Ndeshja Hibride ECU – Shoqata e Shahut të Berlinit

Një ndeshje hibride u luajt në 5 shkurt Bordi ECU kundër Shoqatës së Shahut të Berlinit duke përdorur teknologjinë e re të tabelave Millennium-55. Ndeshja përfundoi në barazim 2-2.

  1. GM Adrian Mikhalchishin (ECU) – FM Joachim Dr. Wintzer (BCA) 1-0
  2. Ralf Schnabel (BCA) – Sarkhan Gashimov (ECU). 1-0
  3. Gunnar Bjornsson (ECU) – Juergen Brustkern (BCA). 0-1
  4. Ralf Gebert-Vangeel (BCA) – IM Eva Repkova (ECU) 0-1

Të gjitha informacionet rreth ndeshjes mund të gjenden këtu: https://tornelo.com/chess/orgs/europechess/events/hybrid-match-ecu-berlin/summary, https://computerchess.com/en/hybrid-chess -turne-në-dërrasa-real/ .

Sinqerisht,
Theodoros Tsorbatzoglou
Sekretari i Përgjithshëm i ECU

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts