Erald Dervishi- Presidenti i FSHSH , riemërohet CEO – Drejtor Ekzekutiv i Unionit Evropian të Shahut per 4 vjecarin e ardhshëm!

Mbledhja e Bordit të ECU u zhvillua të premten më 29 gusht përmes telekonferencës:

Të dashur miq të shahut,

Erald Dervishi- Presidenti i FSHSH , riemërohet CEO – Drejtor Ekzekutiv i Unionit Evropian të Shahut per 4 vjecarin e ardhshëm!

Urime z. Dervishi !

Gjatë Mbledhjes së Bordit të ECU që u zhvillua të premten më 27 gusht përmes telekonferencës u morën vendimet e mëposhtme:

  1. Statusi i stafit/oficerëve të ECU-së është konfirmuar për mandatin e ri
  2. Z. Erald Dervishi (ALB) u riemërua si Drejtor Ekzekutiv i Unionit Evropian të Shahut
  3. Bordi i ECU emëroi Kryetarët e Komisioneve të ECU për një mandat 4-vjeçar

Këshilli i Arbitrave të ECU: Z. Geert Bailleul (BEL)
Komisioni Edukimit ECU: Z. Jesper Bergmark Hall (SWE)
Komisioni i Eventeve të ECU: Z. Paris Klerides (CYP)
Komisioni ECU për Shahun e Grave: Znj. Regina Theissl Pokorna (AUT)
Për pozicionet e mbetura në Komisionet ECU dhe përfaqësuesit e ECU-anëtarë pranë komisioneve të FIDE-s, do të hapet një thirrje interesi deri në mesin e shtatorit.

  1. Bordi i ECU diskutoi dhe miratoi krijimin e një Komisioni të ri të Medias dhe Komunikimit të ECU dhe një Komisioni/Drejtorie për Projekte Sociale. Detaje të mëtejshme do të njoftohen në kohën e duhur.
  2. Bordi i ECU vendosi si rregull të brendshëm të administratës së ECU për më shumë transparencë dhe dallimin e roleve që çdo drejtor, zyrtar, kryetar dhe sekretar i Komisionit të emëruar duhet të japë dorëheqjen të paktën 4 muaj përpara zgjedhjeve të ECU nëse ai/ajo vendos të kandidojë. një pozicion i zgjedhur në Bordin e ECU. Periudha 4 mujore është afati i fundit për shpalljen e mbledhjes zgjedhore të ECU dhe fillimin e periudhës parazgjedhore. ECU vëren se rregulla të ngjashme zbatohen për shumicën e vendeve evropiane.
  3. Bordi i ECU vendosi të subvencionojë përmes fondit evropian të zhvillimit FIDE, të medaljeve per lojtarët e moshuar të Kampionatit Evropian të Shahut për Senior 2019, që humbën të drejtat e tyre personale për shkak se nuk u organizuan Kampionatet Botërore të Shahut për Senior 2020 dhe 2021. Secili prej këtyre lojtarëve që nuk u kualifikua në Kampionatin Botëror të Shahut për Senior 2019 ose Kampionatin Evropian të Shahut për Senior 2021 do të mbështetet me 1000 euro me transferim të drejtpërdrejtë te organizatorët e Kampionatit Botëror të Shahut për Senior 2022 në Asiz të Italisë.
  4. Bordi i ECU konfirmon organizimin e Kampionatit të Parë Evropian të Shahut në Qytete dhe Komuna në ambiente hibride fundjavën 3-4 dhjetor 2022. Rregulloret zyrtare do të pasojnë.
  5. Mbledhja e Bordit të ECU të tremujorit të katërt do të zhvillohet në gjysmën e parë të nëntorit. Datat dhe vendi i saktë do të shpallen.


Sinqerisht,
Theodoros Tsorbatzoglou
Sekretari i Përgjithshëm i ECU

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts