Kampionati Ballkanik  Për të Rinj me grupmoshat U 18-U 8- Cetinje, Mal i zi

Kampionati Ballkanik  Për të Rinj me grupmoshat U 18-U 8 I  zhvilluar në datat 1 deri në  8 Tetor në Cetinje të Malit të Zi, u organizua me tre kampionate te ndara ne tre disiplina Standart, Rapid dhe Blitz. 

Ekipi shqiptar u përfaqësua me 13 shahistë të rinj, nën drejtimin e Trajnerit të Ekipit Kombëtar të të Rinjve z. Lorenc Ramaj- Mjeshtër Fide

Ne perfundim te Kampionatit Tri medalje Ari Per Ergit Ramaj, duke u shpallur Kampion Ballkani U14 ne te tria displinat e shahut; standart+rapid+ blitz!

Kampionatet u zhvilluan me Gara Open ( Djem dhe vajza) të ndara me grup mosha U 8-U 10-U12-U14-U16-U18.

Ne përfundim të garave Open jane ndare cmimet e fituesve per kategorite Open dhe vajza.

Medalistet shqiptarë në 3 kampionatet:

 1. KAMPIONATI BALLKANIK STANDART 1-5 TETOR

Medalje Ari:

 1. Ergit Ramaj – Open U 14
 2. Kelvin Kosta U 16
 3.  Kler Caku- Vajza U 12

Medalje argjendi:

 1. Mateo Boci- Open U12
 2. Klean Shuqja- Vajza U16

Medalje bronxi

 1. Petro Boci- U18

II. Kampionati  Rapid, date 7 Tetor

Medalje Ari:

 1. Henri Trishani, Open – U8;
 2.  Mateo Boci- Open U12;
 3.  Ergit Ramaj, Open U14;
 4.  Klean Shuqja, Vajza U16;

Medalje Argjendi

 1. Kler Caku, Vajza U 12

Medalje Bronzi

 1. Eklea Omeri, Vajza U 14
 2. KAMPIONATIN BALLKANIK BLITZ (3’ +2’’ ) DATE 8 TETOR 2022

Medalje Ari

 1. Ergit Ramaj Open U14:
 2. Kler Caku, Vajza U 12;
 3. Klean Shuqja Vajza 16. 

Medalje argjendi

 1. Henri Troshani- Open U8

Medalje bronxi  

 1. Eklea Omeri, Vajza 14

Falënderime të merituara i shkojnë edhe trajnerëve për punën e palodhur, si dhe prindërve që besojnë dhe investojnë në përfshirjen e fëmijëve të talentuar dhe ambiciozë në sportin e Shahut!

Prej 2 vjetësh, në vijimësi,  FSHSH ka mundësuar gjithashtu trajnimin e nje grupi prej 15  të rinjsh me Akademinë Europiane të Shahut dhe 2 të rinj me AKademinë Botërore, përkatësisht në proces stërvitor 1- vjecar dhe 6 mujor

Ecuria pozitive dhe suksesi I te rinjve tane , na bën optimistë për realizimin e qëllimit në investimin tonë drejt mjeshtrave të ardhshëm të shahut ! 

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts