Festivali Ndërkombetar I Shahut për Ditën Ndërkombëtare të Gruas, do të mbahet në Tiranë, në d. 9-10 Mars 2023

Festivali Nderkombetar I Shahut për Diten Ndërkombëtare të Gruas, do te mbahet ne Tirane , prane COD – Center For Openness And Dialogue- ne ambjentet e Kryeministrise .

Festivali Organizohet nga Komisioni i Femrave – FIDE ; Federata Ballkanike e Shahut dhe Federata Shqiptare e Shahut, ne bashkepunim me COD dhe Komitetin Olimpik Kombetar Shqiptar.

Programi i Festivalit – Dt 9 dhe 10 Mars

I. Workshop “Shahu një hapësirë e sigurtë për gratë” dhe një Simultane nga Femrat Influencuese të Shahut, me prezencen e zonjave te nderuara:

1. Dana Reizniece-Ozola – WGM, Zëvendës Kryetare e Bordit Drejtues të FIDE-s dhe Zëvendës Presidente e ECU

2. Antoaneta Stefanova – GM, Ish kampione e botës për femra; Zëvendëskryetare e Federatës Ballkanike të Shahut

3. Anastasia Sorokina -Kryetare e FIDE WOM Commiddion, WIM, Arbitër Ndërkombëtar dhe Organizator

II. Turne Blitz “Balkan Chess Stars” per Vajza nga Ballkani deri 16vjeç

III. Seminar On Line per Fide Arbiter – dedikuar per pjesmarrjen e femrave arbitre / pjesmarreset e perzgjedhura nga Federatat Ballkanike te Shahut . dt 11-13 Mars ; Organizuar nga FIDE WOM ne bashkepunim me Komisionin e Arbitrave FIDE

IV. Seminar On Line per Fide Trainer – dedikuar pjesmarrjes se femrave trajnere / pjesmarreset e perzgjedhura nga Federatat Ballkanike te Shahut dhe nga Federatat Kontinentale. . dt 16-19 Mars

Organizuar nga Komisioni i Trajnereve FIDE ne bashkepunim me FIDE WOM/ Komisioni i Femrave .

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts