Shahu për herë të parë si ngjarje shoqëruese në Lojërat Evropiane!

Shahu do të bëjë pjesëmarrjen e parë në Lojërat Evropiane – Komitetet Olimpike Evropiane si një ngjarje shoqëruese nën kujdesin e Komitetit Organizativ të Krakov-Maloposka 2023.

ECU krijoi një kompeticion të ri të posaçëm Kampionatin Evropian të Shahut Blitz 2023, i cili do të zhvillohet më 19 qershor 2023 në Krakov, Poloni, si ngjarje shoqëruese dhe pjesë e Lojërave Evropiane Krakov-Malopolska 2023. Kampionati organizohet nga Malopolska dhe Silesian Shoqata e Shahut nën kujdesin e Unionit Evropian të Shahut dhe Federatës Polake të Shahut me mbështetjen e Federatës Ndërkombëtare të Shahut (FIDE).

Tetë skuadra (anëtarë të ECU) janë të ftuar sipas vlerësimit më të mirë të kombinuar të çifteve klasike FIDE – lista e 1 marsit 2023: Ukraina, Azerbajxhani, Franca, Polonia, Rumania, Gjermania, Armenia dhe Holanda. Çdo ekip do të përbëhet nga një lojtar mbi 2650 (vlerësimi klasik) në seksionin e hapur, një lojtare femër mbi 2350 (vlerësimi klasik) në seksionin e femrave dhe një përfaqësues/kapiten.

Ngjarjet e grave dhe të hapura do të përbëhen nga dy faza:

Kualifikimi: Turne me 8 ekipe në raundin e dytë
Playoffs me sistemin e nokautit për 4 skuadrat më të renditura të fazës kualifikuese
Shpejtësia e lojës është 3 minuta + 2 sekonda rritje për çdo lëvizje, duke filluar nga lëvizja e parë.
Medalje dhe renditje:

Medaljet individuale vendosen nga play-off-i në çdo seksion. Medalja e artë është për fituesin e ndeshjes finale dhe medalja e argjendtë shkon për nënkampionin. Fituesi i ndeshjes për pozicionet 3-4 do të fitojë medaljen e bronztë.

Medaljet e kombinuara në çift vendosen nga pozicioni përfundimtar i lojtarëve të çdo skuadre pas ndeshjeve play off në çdo seksion (shuma e pikëve): 1-shi 8 pikë, 2-ta 7-pika, 3-6-pika, 4-5-pika, 5-ta 4 pikë, 6 3 pikë, 7 2 pikë dhe 8 1 pikë. Në rast barazimi mes dy skuadrave, kriteri i tajbreak-it është shuma e pikëve në seksionin e hapur dhe atë të femrave në raundin e kualifikimit.

Çmimet

3 fituesit e seksioneve të hapura, të grave dhe të kombinuara do të marrin medalje ari, argjendi dhe bronzi, njësoj si medaljet e Lojërave Olimpike Evropiane. Dyshja më e mirë evropiane do të marrë titullin kampion evropian i shahut 2023.

Aplikimi duhet të dërgohet deri të hënën, 10 prill 2023, në adresën e e-mail: iechess2023@gmail.com me një kopje në ECU: secretariat@europechess.org.

Kampionati Evropian në çifte do të mbahet në Opera në Krakov.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts