Loja e shahut virtual përmes Serive Olimpike të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar dhe Federatës Botërore të Shahut nga 1 Prill deri 25 Qershor

Seria Olimpike e Sporteve (OES) është një garë sportive virtuale dhe e simuluar e krijuar nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar në bashkëpunim me Federatat Ndërkombëtare dhe zhvilluesve të lojërave.

Këtë vit, Chess.com u përzgjodh nga FIDE dhe Komiteti Olimpik Ndërkombëtar për të sjellë shahun në garë. Ngjarja e Shahut Olimpik e Sporteve të Serisë 2023 fillon më 1 prill me kualifikimet e hapura dhe përfundon më 25 qershor. Finalja zhvillohet në Singapor.

Formati

OES përmban katër faza: Kualifikuesit e Hapur, Provat, Paraprakisht dhe Finalet e OES. Të gjitha ndeshjet janë në kontrollin e kohës 3+2.
Open Qualifiers

 • Mund të marrin pjesë vetëm lojtarët pa titullin FIDE, të cilët kanë luajtur të paktën 20 ndeshje në llogaritë e tyre.
 • Kualifikimet e hapura përfshijnë 14 ngjarje.
 • Çdo ngjarje është një Arenë tre-orëshe, me çifte të përcaktuara nga rezultatet e lojtarëve.
 • Tre lojtarët më të mirë nga çdo ngjarje kanë të drejtë të luajnë në fazën e provave.
 • Lojtarët që tashmë kanë të drejtë për fazën e Provave nuk mund të luajnë në Kualifikimet e Hapura pasuese.
  Trials
 • Lojtarët e titulluar FIDE (GM, IM, FM, CM, WGM, WIM, WFM dhe WCM) bashkohen me lojtarët pa titull që vijnë nga kualifikimet e hapura.
 • Janë 14 ngjarje provash.
 • Çdo event është një zviceran me 11 raunde.
 • Katër lojtarët më të mirë nga zviceranët kalojnë në një eliminim të vetëm.
 • Lojtarët konkurrojnë në ndeshje me dy lojëra, me farën më të lartë që luan së pari Bardhin dhe ngjyrat që alternojnë për ndeshjen e dytë.
 • Fituesi i nokautit kalon në Preliminare.
 • Nëse një ndeshje përfundon me barazim, një lojë me oferta armagedon vendos fituesin. Lojtarët komunikojnë privatisht sasinë e kohës që janë të gatshëm të heqin dorë për të luajtur lojën. Lojtari me ofertën më të ulët zgjedh ngjyrën me të cilën dëshiron të luajë, ndërsa lojtari tjetër e fillon lojën me pesë minuta. E zeza ka shanse barazimi. Nëse oferta është e barabartë, lojtarët ofrojnë sërish.
  Preliminaries
 • 14 lojtarë të kualifikuar nga Trials u bashkohen dy lojtarëve të ftuar.
 • Lojtarët konkurrojnë në një “Zvicerane Eliminimi”.
 • Çdo përballje është një ndeshje me katër ndeshje, me farën më të lartë që luan në fillim të bardhën dhe ngjyrat që alternojnë lojërat.
 • Nëse një ndeshje përfundon me barazim, një lojë me oferta armagedon vendos fituesin.
 • Lojtarët që fitojnë tre ndeshje kalojnë në finalet e OES.
 • Lojtarët që humbin tre ndeshje eliminohen.
  Finals
  Finalja zhvillohet në 22-25 qershor 2023, në Singapor. Më shumë detaje do të njoftohen.
  Si të merrni pjesë
  Ngjarja është një përzierje e kualifikimeve të hapura për lojtarët që nuk kanë titullin FIDE dhe lojtarët me titull FIDE. Për të luajtur në kualifikueset, mund të klikoni lidhjet përkatëse më poshtë ose të shkoni në faqen tonë “Luaj”. Regjistrimi hapet një orë para fillimit të kualifikimeve. Lojtarët mund të marrin pjesë në sa më shumë kualifikime që ata zgjedhin derisa raundi i hapur kualifikues të mbyllet më 7 prill.Open
  Qualifiers
  Date Event Time PT CET
  April 1 OES Qualifier 1 Brought to You by airbnb
  5 a.m. 14:00
  April 1 OES Qualifier 2 Brought to You by Alibaba
  10 a.m. 19:00
  April 2 OES Qualifier 3 Brought to You by Alianz
  5 a.m. 14:00
  April 2 OES Qualifier 4 Brought to You by Atos
  10 a.m. 19:00
  April 3 OES Qualifier 5 Brought to You by Bridgestone
  5 a.m. 14:00
  April 3 OES Qualifier 6 Brought to You by Deloitte
  10 a.m. 19:00
  April 4 OES Qualifier 7 Brought to You by Coca-Cola / Mengniu
  5 a.m. 14:00
  April 4 OES Qualifier 8 Brought to You by intel
  10 a.m. 19:00
  April 5 OES Qualifier 9 Brought to You by Omega
  5 a.m. 14:00
  April 5 OES Qualifier 10 Brought to You by Panasonic
  10 a.m. 19:00
  April 6 OES Qualifier 11 Brought to You by P&G
  5 a.m. 14:00
  April 6 OES Qualifier 12 Brought to You by Samsung
  10 a.m. 19:00
  April 7 OES Qualifier 13 Brought to You by Toyota
  5 a.m. 14:00
  April 7 OES Qualifier 14 Brought to You by Visa
  10 a.m. 19:00
  Trials
  Nëse keni të drejtë të luani në Trials, do të ftoheni në një klub ekskluziv Chess.com, nga ku do të mund të bashkoheni në konkurs.
  Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth Eventit Olimpik të Shahut të Serive Olimpike të Esporteve 2023 dhe sigurohuni që të regjistroheni në buletinin e IOC për të ndjekur të gjitha veprimet e Serive Olimpiake të Sporteve 2023!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts