FSHSH: Rregullorja e Kampionatit Kombetar per te Rinj me Grupmosha 2023

Starton nesër Kampionati Kombëtar i të Rinjve. 80 të rinj të moshave U18 – U8 janë regjistruar nëpërmjet klubeve anëtare . Suksese!

Kampionati Kombetar per te Rinj me Grupmosha 2023

1. Rregullat e pergjithshme

1.1 Kjo rregullore permban menyren e garimit si dhe programin e gares per Kampionatin Kombetar per te Rinj me Grupmosha 2023.

1.2 Ne kete gare jane te vlefshme Rregullat e Shahut te FIDE dhe procedura e garave te Federates Shqiptare te Shahut.

2. Vendi dhe Data:

Kampionati Kombetar per te Rinj me Grupmosha 2023 do te zhvillohet ne Tirane nga data 3 deri me 9 Prill 2023 pranë ambienteve të shkollës “Kosova”.

3. Programi :

Data/Ora

03/04/2023 ora 16:00

04/04/2023 ora 16:00

05/04/2023 ora 16:00

06/04/2023 ora 16:00

07/04/2023 ora 16:00

08/04/2023 ora 16:00

09/04/2023 ora 09:30

Do te percaktohet ne vazhdim ne varesi te numri te pjesemarresve per secilin grup orari specifik per raundet e tyre.

4. Menyra e garimit

4.1 Koha e mendimit do te jete 90 minuta + 30 sekonda shtese per cdo levizje duke filluar nga levizja e pare. (Persa kohe gjyqtaria vendos ndryshe bazuar ne rregulloren e FIDE)

4.2 Vetem kategorite me 4 ose me shume lojtar me Elo do jene te vlefshme per rating.

4.3 Ne rastet kur numri i lojtareve do te jete 4 vete do te zhvillohet ne sistem rrethi me dy xhiro, kur numri i lojtareve eshte midis 5 dhe 10 vete kampionati do te zhvillohen ne sistem rrethi. Ne rastin kur kemi 11-15 lojtar do zhvillohet ne sistem zvicerian me 7 ture dhe mbi 15 lojtare me 9 ture sistem zvicerian. (Persa kohe gjyqtaria nuk vendos ndryshe)

4.4 Ne rastin kur kategorite perkatese G8,U8,G10,U10,G12,U12,G14,U14,G16,U16,G18,U18 nuk plotesojne numrin e lojtareve minimal prej 4 lojtaresh, atehere kjo kategori shkrihet ne me kategorine bashkëshoqeruese te gjinisë tjeter. Ne rastet kur as kjo shkrirje nuk ploteson kufirin, atehere bashkohet me nje nga kategorite fqinje. (Persa kohe gjyqtaria nuk vendos ndryshe)

4.5 Rezultati per cdo ndeshje do te jete 1 pike per fitore, ½ per barazim dhe 0 per humbje.

Ne rast te pikeve te barabarta vendi i pare percaktohet me play-off. Renditja e lojtareve me pike te barabarta do te vendoset bazuar ne listen e meposhtme.

4.6 Ndarja e barazimit :

a. Ndeshje Direkte

b. Buchholz Cut 1 / Sonneborn-Berger (varesi te sistemit)

c. Numri me i madh i fitoreve

d. Numri i ndeshjeve me te zeza

e. Koya System

Per lojrat e paluajtura ndarja e barazimit modifikohet sipas regullores se FIDE-s.

4.7 Vonesa prej 15 minuta nga fillimi i turit shkakton humbjen e lojes

5. Rregulla te tjera

5.1 Nuk lejohen celularet ne sallen e lojes.

5.2 Ndalohet komunikimi i lojtareve me persona te tjere.

5.3 Vetem lojtaret dhe arbitrat jane te lejuar te qendrojne ne ambjentin e zhvillimit te gares.

9. Arbitrat

Krye/Gjyqatar Pandi Borova

Gjyqtare: Olta Caka

Gjyqtare :Erisa Shqau

Gjyqtar: Petro Boci

10. Komisoni i Reklamimit

Komisioni i reklamimit perbehet nga :

1. IA Marin Çollaku

2. Semi Numani

3. FA Benard Leka

Reklamimi per ceshtjen duhet te behet jo me shume se 15 minuta pas perfundimit te turit me ane te nje kerkese me shkrim ndaj Kryegjyqtarit.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts