Kampionati Evropian i shahut i Shkollave 2023 ka nisur pasditen e djeshme në Durrës!

Çfarë krenarie dhe emocioni i madh! Kampionati Evropian i shahut i shkollave 2023 ka nisur pasditen e sotme në Durrës të Shqipërisë!

Ky aktivitet https://escc2023.com/ mblodhi fëmijë të talentuar në shah që përfaqësojnë 25 vende evropiane. Gjatë gjithë këtij kampionati do të garojnë rreth 200 shahistë të rinj të grupmoshave nga 7 deri në 17 vjeç, të cilët sipas formatit të garës do të garojnë në 6 kategori të veçanta për vajza dhe djem.

Gjatë ceremonisë zyrtare të hapjes, zyrtarë nga organizatorët Federata Shqiptare e Shahut, Federata Evropiane dhe Federata Ndërkombëtare e Shahut, Ministria e Arsimit dhe Sportit shprehën falënderime dhe vlerësime të mëdha për rëndësinë e një organizimi të tillë për herë të parë në Shqipë

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts