Europiani i Klubeve 2023 në Durrës

Edicioni i 38-të i Kupës Evropiane të Shahut për Klube dhe Kupa e 27-të Evropiane e Klubeve për Femra, do të zhvillohen në Durrës, Shqipëri, nga data 30 shtator deri më 8 tetor 2023.

Ndeshjet do të luhen në 7 raunde, sipas sistemit zvicerian, me kohë kontrolli 90 minuta për 40 lëvizje, plus 30 minuta për pjesën tjetër të lojës, me një rritje prej 30 sekondash për lëvizje, duke filluar e para.

Ekipet e hapura do të përbëhen nga gjashtë lojtarë dhe dy rezervë, të cilët, të gjithë duhet të jenë anëtarë të klubit dhe të kenë të drejtë të luajnë për klubin në kampionatin kombëtar të federatës, që u organizua brenda një viti përpara fillimit të këtij sezoni.

Kupa Evropiane e Klubeve
Ekipet e femrave do të përbëhen nga katër lojtarë dhe një lojtar rezervë. Nuk ka asnjë kufizim në përbërje dhe të gjitha tarifat e licencës së lojtareve femra, janë hequr për vitin 2023.

Çdo federatë evropiane, lejohet të marrë pjesë në këtë garë. Sipas rregullores, pjesëmarrja është e hapur për:

» Pesë (5) klube për çdo federatë, ku organizohet kampionati kombëtar ose katër (4) klube për federatat ku nuk organizohet kampionat kombëtar. Nuk ka asnjë kufizim në përzgjidhjen klubet nga Federatat Kombëtare.
» Çdo kërkesë shtesë për pjesëmarrje duhet të shqyrtohet nga Bordi i ECU.
» Në garën e femrave, lejohen të marrin pjesë të gjithë anëtarët e klubit të Federatave ECU.
» Klubet do të regjistrohen nëpërmjet Federatave Kombëtare të Shahut ose menjëherë, nëse nuk ka kundërshtime nga Federata Kombëtare e Shahut.

Vendi i zhvillimit të turneut do të jetë hoteli zyrtar i Championships Grand Blue Fafa Resort/5-yje (*****).

Çdo federatë që synon të marrë pjesë, me një ose më shumë klube, duhet të informojë Komitetin Organizativ përpara datës 1 gusht 2023 për pranimin e ftesës, duke specifikuar numrin e saktë të klubeve pjesëmarrëse. Një kopje duhet t’i dërgohet Drejtorit të Turneut të ECU, z. Petr Pisk, petr.pisk@centrum.cz. Më pas, formularët e hyrjes duhet të plotësohen dhe të dërgohen në adresën e-mail të turneut office@clubcup2023.com dhe menaxheren e turneut znj. Majlinda Pilinci, e-mail: mpilinci@clubcup2023.com jo më vonë se 15 gusht 2023. Përbërja e ekipit bazë do të dorëzohet me formularin e hyrjes.

Fondi i përgjithshëm i çmimeve të eventit është 45.000 euro me 29.000 euro të rezervuara për garën e hapur dhe 15.000 euro të rezervuara për turneun e femrave. Përveç çmimeve të rregullta ekipore dhe çmimeve për lojtarët më të mirë individualë për dërrasa, dy çmime individuale (1 në Open dhe 1 në Femra) prej 500 EUR, do t’u jepen lojtarëve me performancën më të mirë nga një federatë anëtare e “Federatës Ballkanike të Shahut”. klubi.

Na kontaktoni:

Organizator: Znj. Majlinda Pilinci (IO)
Mob.: +355 692589298
Faqja e internetit: www.clubcup2023.com
Kontaktoni: office@clubcup2023.com , mpilinci@clubcup2023.com
Drejtori i turneut të ECU: Z. Petr Pisk petr.pisk@centrum.cz

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts