FIDE deklaratë kundër seksizmit dhe abuzimit seksual


Jemi thellësisht të prekur nga letra e nënshkruar prej më shumë se 100 shahisteve që denoncojnë dhunën gjinore dhe seksuale në shah. Kjo letër, e iniciuar nga 14 shahiste franceze, ka bërë jehonë në të gjithë botën e shahut. Ne i urojmë ato, për guximin dhe solidaritetin e tyre.


FIDE kudërshton rreptësisht, çdo sjellje dhe veprim bazuar në seksizëm, duke përfshirë çdo formë abuzimi. Ne jemi krenarë, që gjithnjë e më shumë gra luajnë shah dhe meritojnë një mjedis të sigurt e të respektueshëm. Dëshirojmë të theksojmë se, ne e marrim shumë seriozisht çdo raportim për seksizëm dhe abuzim, me përkushtimin për ta përmirësuar botën e shahut.


I inkurajojmë to vajza dhe gra, që të luajnë shah dhe të ndjekin pasionin e tyre, qoftë si hobi, sport apo karrierë. Ndërsa vazhdojmë përpjekjet tona, për një për mbrojtjen e grave në shah, duke iu ofruar mjetet dhe mbështetjen për t’u ndier të sigurta. Ndërkohë, u bëjmë thirrje të gjithë lojtarëve që kanë hasur në sjellje të pahijshme, të paraqesin ankesën pranë Komisionit të Etikës dhe Disiplinës të FIDE-s. EQD vepron me konfidencialitet dhe respekt për privatësinë e ankuesit.


Gjithashtu, besojmë në fuqinë e familjes së madhe të shahut. Së bashku, mund të përmirësojmë kulturën dhe ta bëjmë komunitetin tonë, një hapësirë ​​të sigurt, të respektueshëm dhe miqësor, për të gjithë. Sikur vetëm një grua të dhunohet, është tepër.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts