Kupa e Klubeve, DURRËS: GM David BERCZES

KSK Rochade Eupen – Kelmis është një tjetër klub, që do të garojë në Kupën Evropiane të Klubeve 2023 në DURRËS, SHQIPËRI.
Ju prezantojmë me GM David BERCZES, 33 vjeç, nga Hungaria
“U bëra GM në moshën 18 vjeç. Më pëlqen të luaj dhe të mësoj shah, synoj që të gjitha njohuritë që kam marrë gjatë 15 viteve të mia të mjeshtrit të madh t’ua përcjell studentëve.
Kam luajtur disa turne të forta ndërkombëtare, si ‘Millionaire Open’, ‘Rilton Cup’, ‘Cappelle la Grande’. Sa për ngjarjet ekipore: Kupa Mitropa, Olimpiada Botërore për të Rinj (vendi i 3-të), Kampionati Evropian nën 18 vjeç (një herë fitues) dhe Kupa Evropiane e Klubeve (Medalje e Artë).
Rezultati më i mirë individual: mposht Le Quang Liem, vlerësim 2700+ në ‘Millionaire Open’, në Las Vegas
Kam dhënë mësim për disa vite, gjithmonë me pak studentë në të njëjtën kohë, për të qenë më i fokusuar tek ata.
Përvoja ime e parë, ishte në SHBA, me një vlerësim 1400 dhe atëherë, që arriti në 2200+.
Gjithashtu kam përgatitur disa mjeshtra të mëdhenj, për turnetë e tyre.
Mbi të gjitha, jam përpjekur shumë për të planifikuaer dhe për të kuptuar disa pozicione loje. Asnjëherë, nuk e dini se kur do të përballeni me një pozicion të ngjashëm.
Pika ime e fortë është planifikimi/krijimi i strategjisë që ndihmon kalimin nga faza e hapjes në atë të ndërmjetme. Kam dhënë mësim për shumë kohë dhe kam kuptuar se çfarë mund t’u ofrohet më shumë, studentëve të mi. Qëllimi im kryesor, tanimë është të përcjell të gjitha njohuritë që kam marrë gjatë karrierës sime. Jam i lumtur, t’ju ndihmoj që të përmirësoheni!”

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts