NJË KAMPIONE SHQIPTARE, NË DURRËS! DHE JO, PËR HERË TË PARË…

Ajo quhet Ailin Ndreko. Do të jetë një konkurrente e fortë, në seksionin Under 12 Girls. në KAMPIONATIN BOTËROR të KADETËVE në Rapid Championships & Blitz Championships në Shqipëri.

Prej gati 5 vitesh, përgatitet pranë AKADEMISË së SHAHUT PARTIZANI, me trajnerin, Arian Bllaca.

Është 4 herë KAMPIONE KOMBÊTARE për moshën e saj, në vitet 2020-2021-2022 dhe 2023.

Ka garuar me sukses në kompeticione ndërkombëtare, si në Maqedoninë e Veriut, Kosovë, Greqi, Mal të Zi dhe Rumani, nga ku është kthyer me rezultate të mira.

Suksesi më i madh në garat ndërkombetare, ku ajo ka marrë pjesë, i përket KAMPIONATIT EUROPIAN te SHKOLLAVE te SHAHUT 2023, zhvilluar në Durrës, ku Ailin Ndreko, në Under 11 Girls, u ngjit në podiumin e FITUESVE, duke u renditur e TRETA në EUROPË.

Kupa dhe medalje fituesish, ajo ka sjellë në Shqipëri pothuaj në të gjitha garat rajonale në Ballkan, ku ka garuar.

Ailin Ndreko vazhdon përgatitjet për garën më të afërt ndërkombëtare, që do të zhvillojë në fillim të muajit Mars, në Itali.

SUKSESE, Ailin!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts