Kampionati Kombëtar i të Rinjve: Fituesit!

KAMPIONATI KOMBËTAR I TË RINJVE, mbylli siparin në Tiranë. Garat u zhvilluan nga 1-7 prill, në ambientet e shkollës “Kosova”, me një rekord pjesëmarrjeje dhe po kaq cilësi!

Edhe pse shumë rivalitet, shahistët tanë të talentuar e rikonfirmuan veten, duke fituar çmimet e vendeve të para, nga CM Aleksandër Xhembulla U18, Ergit Ramaj U16, Eklea Omeri e dyta në Open U16 dhe njëkohësisht kampione në G16, Mateo Boçi U14, Kler Çaku G14, Ailin Ndreko G12, Erdi Çani U12, Henri Troshani U10, deri te vogëlushja e talentuar, kampione e grupit të përzier, Open U8, Donnatea Shuqja.

Kampionati u zhvillua në një ambient shumë të përshtatshëm, me kushte optimale, duke iu ofruar shahistëve të vegjël, mundësinë që ta shprehin sa më mirë pasionin e tyre!

Trajnerët dhe prindërit, bashkëpunuan ngushtë me stafin e gjyqtarisë, duke ndihmuar kështu në mbarëvajtjen e Kampionatit. Stafi i arbitrave, me Kryegjyqtar NA Fatmir Bajraktari, NA Petro Boçi, NA Olta Caka, NA Alket Çaushi, NA Zamir Kaçi, NA Dejvi Çani dhe i palodhuri Kristaq Andoni, ndanë drejtësinë në mënyrë korrekte dhe të ndershme, duke zbatuar me përpikmëri rregulloren e garës, por edhe duke zgjidhur me sukses, ndonjë të papritur!

Trajnerët e mirënjohur të shahut sollën në këtë aktivitet, shahistë të talentuar! Shumë respekt për punën e tyre: Lorenc Ramaj – “Teuta”, Arian Bllaca – “Partizani”, Lime Mihasi -“Butrinti”, Armando Çani – “Luftëtari”, Lefter Shabanaj – “Bylis”, Ilir Seitaj – “SH.SH Albania”, Bernard Leka – “Vllaznia”, deri te Llambi Pasku – “Tirana”, i cili, u përfaqësua në Kampionat, me 52 lojtarë!

Numri rekord prej 126 shahistësh të vegjël, është një tregues mjaft pozitiv i përhapjës së gjerë, që sporti i mendjes, kohët e fundit po gëzon! Falënderim dhe mirënjohje për të gjithë, nga pjesëmarrësit, deri tek organizatorët, gjyqtarët, trajnerët e prindërit! 🙏

🏆 Klasifikimi

U18:

1. CM Aleksandë Xhembulla, “Partizani”

2. Kelvin Kosta, “Butrinti”

3. Sirio Dafa, “Partizani”

U16:

1. Ergit Ramaj,“Teuta”

2. Eklea Omeri, “Butrinti”

3. Aron Isufi “Partizani”

U14:

1.Mateo Boçi “Teuta”,

2. Dion Lisha “Partizani”

3. Mikail Likaj “Teuta”

G14:

1.Kler Çaku “Teuta”

2. Bozhena Dobrovolska- Rakhnina “SH.SH Albania”

3. Iris Hasko “Tirana”

U12:

1. Erdi Çani “Partizani”

2. Braina Bello “Luftëtari”

3. Alex Medani “Teuta”

G12

1. Ailin Ndreko “Partizani”

2. Fiona Hoxha “Tirana”

3. Sebi Perihana “SH.SH Albania”.

U10 Open:

1. Henri Troshani “Vllaznia”

2. Ansi Zoto “Teuta”

3. Joel Zeneli “Tirana”.

U8 Open:

1. Donnatea Shuqja “Tirana”

2. Juan Guri “Partizani”

3. Noel Dukni “SH.SH Albania”.

Kupa, Medalje dhe Diploma në dy kategoritë, U16 DHE U8, iu dhanë edhe 3 më të mirëve për vajza dhe djem, sipas klasifikimit përkatës:

U 16:

1. Ergit Ramaj

2. Aron Qerimi

3. Aleks Kote

U8 Vajza:

1-Donnatea Shuqja

2- Ashanti Meca

3- Mia Caku

U8 Djem:

1. Juan Guri

2. Noel Dukni

3. Arius Norja

Linku dhe rezultatet: https://chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=ALB

Garat e regjistruara në sistemin chess results, janë të vlefshme për Rating FIDE

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts