Asambleja e Përgjithshme mblidhet në Durrës

Teksa ka çleur siparin Botërori i Fëmijëve FIDE 2024, është mbledhur Asambleja e Përgjithshme e Federatës Shqiptare të Shahut, ku u prezantua raporti i aktiviteteve, gjatë vitit 2023.

Viti 2023 shënoi një ngjarje të jashtëzakonshme sportive, për Shqipërinë. Federata Shqiptare e Shahut në bashkëpunim me ECU, organizuan Ligën e Kampionëve në shah. Morë pjesë mbi 35 shahistë elitarë, si edhe legjenda e gjallë e këtij sporti, Kampioni i botës, Magnus Carlsen.

Aktitvitet tjetër i rëndësishëm, ishte Europiani i shkollave, me një pjesëmarrje të gjerë. Po ashtu edhe 8 kampionate kombëtare, mbajtur në Tiranë, Lezhë, Sarandë.ℹ️Gjatë fjalës së tij, Presidenti z. Erald Dervishi, ndau çmimet e Karrierës për Sekretaren e Përgjithshme, znj. Majlinda Pilinci dhe anëtarët e tjerë të Federatës, me falënderimin për kontributin e tyre dhe mbështetjen, për lëvizjen shahistike në Shqipëri.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts