Botërori i fëmijëve FIDE 2024, startoi në Durrës

Kampionati Botëror i Shahut për Kadetët Rapid & Blitz 2024, organizuar nga FIDE dhe Federata Shqiptare e Shahut, filloi në Hotel Fafa Resort & Spa në Durrës, Shqipëri, me një ceremoni hapjeje. Presidenti i Shqipërisë z. Z. Bajram Begaj, shpalli hapjen zyrtare dhe bëri lëvizjen e parë simbolike në ndeshjen mes Amina Hotit (Shqipëri) dhe Gunesh Bayramova (Turkmenistan) në seksionin e vajzave U-8.

Qindra të rinj të talentuar të moshës 6 deri në 12 vjeç u mblodhën në ambientet prestigjioze ku ekipi “Offerspill” i drejtuar nga Magnus Carlsen triumfoi në Kampionatin Evropian të shahut për klube, vetëm gjashtë muaj më parë. Veprimtaria e zhvilluar nga 25-29 Prill, mblodhi së bashku 375 pjesëmarrës nga 43 vende. Ky është numri më i lartë i vendeve pjesëmarrëse që nga ngjarja inauguruese në vitin 2017.

Duke garuar gjatë tri ditëve intensive, këta talentë të rinj shahu, të moshës 6 deri në 12 vjeç, nga e gjithë bota do të garojnë për titujt e lakmuar të kampionëve të botës në Rapid dhe Blitz, në kategoritë U8, U10 dhe U12.

Në ceremoninë e hapjes morën pjesë presidenti i Shqipërisë Bajram Begaj, delegat teknik i FIDE-s, Kryetar Nderi dhe Shefi i Ngjarjeve të Inspeksionit, Ozgur Solakoglu, Renis Mullaj, Zv.Kryetari i Durrësit, Fidel YLLI, President i Komitetit Olimpik Shqiptar, Erald Dervishi, President. i Federatës Shqiptare të Shahut, President i Federatës Ballkanike të Shahut, i cili u uroi mirëseardhjen pjesëmarrësve, si edhe shumë suksese.

Ditën e parë, u luajtën pesë raunde, në Rapidit. Gjatë ditës së dytë, do të shohim gjashtë raundet e fundit të këtij kompeticioni. Ndërsa, ditën e tretë, pjesëmarrësit do të luajnë 11 raunde në Blitz.

Teksti dhe fotot: Anastasia Karlovich

worldcadetrb2024.fide.com/achf.org.al

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts