Presidenti

Erald Dervishi

Erald Dervishi lindi më 10 nëntor 1979.
Është një mjeshtër i madh shahu shqiptar. Ai është dy herë kampion shqiptar i shahut.
Karriera në shah, Dervishi fitoi kampionatin shqiptar të shahut në 1996 dhe 1997. Ai fitoi titullin e tij të madh mjeshtër në vitin 1998, duke u bërë i pari shqiptar që arrin titullin. Ai u nderua me Çmimin “Mjeshtër i Madh i Punës” nga Presidenti i Shqipërisë Bujar Nishani në maj 2017. Në vitin 2017, ai fitoi kampionatin e 5-të të Frankofonisë me rezultatin 7.5/9. Ai është lojtari nr. 1 i renditur që nga korriku i vitit 2020.
Në Asamblenë e Jashtëzakonshme Zgjedhore 2021, zgjidhet President i Federatës Shqiptare të Shahut

Shahu në Shqipëri & Botë

%d bloggers like this: