Frankofonia

Filloi sot ne sallat e Muzeut Historik Kombetar ne Tirane. Edicioni i 6 ° NDËRKOMBËTAR I SHAHUT PER VENDET FRANKOFONE.
Aktiviteti zhvillohet nën Patronazhin e Lartë të Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë, me organizim te Federates Shqiptare te Shahut dhe AIDEF “ Shoqata Nderkombetare e shahut frankofon”, ne datat 26 Gusht deri ne 1 Shtator, Vlen te permendet pjesmarrja e 132 shahisteve nga 21 vende te botes frankofone. 68 shahiste shqiptare jane pjesmarres ne Turne .

Foto nga momentet e fjales se hapjes nga Drejtori i Turneut GM Erald Dervishi si dhe nga salla ku po zhvillohen ndeshjet.

Rezultatet dhe cmimet per fituesit sipas kategorive http://chess-results.com/tnr338326.aspx?lan=1

Klasifikimi i pergjithshem :
1 GM Dimitrios Mastrovasilis( Gre) 8 pike 
2. GM Ioannis Nikolaidis ( Gre) 7 pike
3. IM Adham Fawzy ( Egy) 7 pike
4. IM Dritan Mehmeti ( ALB ) 7 pike
5. FM Franc Ashiku ( Alb) 7 pike
6. IM Wojtek Sochacki ( FRA)6.5 pike

Kategoria Femra :

1. WGM Nino Maisuradze ( FRA)
2. WGM Elvira Berend ( LUX)
3. WGM Tatiana Dornbusch( MNC)
4. WGM Wafa Shrok ( EGY)

Kategoria mbi 50 vjec :

1. GM Miralles Gilles ( FRA)
2. Neils Jean Francois ( MNC)
3. GM Michele Godena ( ITA)

Kategoria Veterane + 65 :

1. FM Zeqir Sula ( Alb)
2. FM Harallamb Boshku ( Alb )
3. FM Raul Garcia Paolicchi ( And )

Kategoria Elo 2001-2200 :

1. FM George Daniel Sripcaru ( Rou)
2. Endrit Uruci ( Kos)
3. Zino Veleshnja ( Alb)

Kategoria Elo 1801-2000 :
1. Erald Mihasi (ALB )
2.Albert Zenuni (KOS )
3. AlainKoch ( FRA)

Kategoria , Elo me pak se 1800 :

1. Jetmir Kumrekaj ( Alb )
2. Ilir Zhupa ( Alb)
3. Klean Shuqja ( Alb)

Lojtari Shqiptar me i mire :
Lambi Pasko ( norme per titullin IM )

About The Author

Related Posts